Mite

La dona com a temptació

El professor de mitologia Joseph Campbell ens planteja, en la seva obra El héroe de las mil caras. Psicoanálisis del mito [1], la figura simbòlica de la dona com la temptació que pot fer que l’heroi es desviï del seu camí i no aconsegueixi arribar a la seva meta. Amb tot, cal entendre aquesta figura de “la dona com la temptació” com una metàfora. Així, si bé és cert que aquest obstacle que intenta desviar a l’heroi del camí pot prendre la forma d’una dona també pot prendre moltes d’altres formes.

A Red Dead Redemption [2] John Marrison desperta en el ranxo MacFrarlane amb les ferides curades després del seu primer enfrontament en el joc amb Bil Williamson. Una jove anomenada Bonnie l’havia trobat moribund i l’havia portat a casa seva, on l’havia cuidat fins al moment que es desperta. Bonnie és una bella noia que, tot i que mai es planteja de manera explícita, es pot entreveure que se sent atreta per John. En aquest punt, John podria decidir quedar-se al ranxo amb Bonnie, abandonar la seva difícil missió d’entregar Williamson a l’FBI i començar una nova vida. Amb tot, l’heroi rebutja la temptació i opta per continuar la seva aventura: recuperar la seva esposa i el seu fill tot i els perills que això suposa.

A God of War III [3] trobem una escena en la qual el motiu de “la dona com la temptació” se’ns presenta d’una manera molt més explícita. De fet, la saga God of War es caracteritza, entre molts altres punts, per a plantejar escenes sexuals explícites i interactives. El protagonista Kratos arriba a la cambra d’Afrodita, qui es troba despullada sobre el seu llit amb dues dones mantenint relacions sexuals. Quan Afrodita veu a Kratos fa marxar a les altres dones i el convida a mantenir relacions sexuals amb ella. Després d’insistir, Kratos cedeix (amb la consegüent bonificació) però en acabar l’acte sexual decideix abandonar aquella luxuriosa cambra per continuar amb la seva missió.

__________________________________________________________________

[1] CAMPBELL, Joseph: El héroe de las mil caras. Psicoanálisis del mito. Mèxic: Fondo de Cultura Económica, 1990.

[2] Rockstar San Diego, Rockstar North (2010): Red Dead Redemption. Rockstar Games.

[3] Santa Monica Studio (2010): God of War III. Sony Computer Entertaiment.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s